Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  14 °C
Mimoriadne správy

Krajniak otvoril Bezplatnú dlhovú poradňu vo Zvolene, bude nápomocná ľuďom vo finančných ťažkostiach

 Webnoviny  18. február 2022  130  
Krajniak otvoril Bezplatnú dlhovú poradňu vo Zvolene, bude nápomocná ľuďom vo finančných ťažkostiach

18.2.2022 (Webnoviny.sk) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak dnes otvoril Bezplatnú dlhovú poradňu (BDP) vo Zvolene. Ďalšie tri pribudli tento týždeň na východnom Slovensku v Košiciach, v Michalovciach a vo Vranove nad Topľou.

„Na Slovensku tak už bude otvorených dvanásť bezplatných dlhových poradní, v ktorých pomáhajú ľuďom dostať sa z dlhov psychológovia, právnici a ekonómovia," informoval tlačový odbor ministerstva.

Prevencia pred nadmerným zadlžovaním


Osem otvorených BDP už ľudia nájdu v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre, Poprade, Banskej Bystrici, Lučenci a Prešove. Takýchto poradní bude na Slovensku celkom 46 a sídliť budú v mieste pôsobnosti úradov práce, sociálnych vecí a rodiny. Projekt BDP plní aj úlohu prevencie vzniku nadmerného zadlženia obyvateľstva.

„Ak potrebuje pomôcť aj klient z regiónu, kde poradňa zatiaľ nie je, môže osloviť prevádzku v inom regióne prostredníctvom sociálnej siete na stránke Bezplatné Dlhové Poradne, alebo na webe www.pomahamedlznikom.sk," uviedol minister Krajniak.

Premiant v miere nezamestnanosti


Počas pracovnej návštevy vo Zvolene navštívil minister aj miestne úrady práce vo Zvolene a v Detve. Zvolen patrí s nezamestnanosťou na úrovni 5,44 percenta k premiantom v rámci kraja.

„Kým si počas minulého decembra našlo prácu vo Zvolene 85 nezamestnaných, za mesiac január to bolo až 177,“ poznamenal minister. Nezamestnanosť v celom Banskobystrickom kraji je na úrovni 10,20 percenta.

Nezamestnanosť v Detve je k dnešnému dňu 7,16 percenta. Počet uchádzačov o zamestnanie v evidencii úradu práce v Detve, ktorí si v januári našli prácu, predstavoval 87 osôb, za predošlý mesiac to bolo 44 osôb.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: Bezplatná dlhová poradňa (BDP)
Zdroj: Webnoviny.sk - Krajniak otvoril Bezplatnú dlhovú poradňu vo Zvolene, bude nápomocná ľuďom vo finančných ťažkostiach © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.