Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Koronavírus zasiahol aj IBM, technologický gigant sa údajne chystá prepúšťať tisícky ľudí

 Webnoviny  24. máj 2020  361  
Koronavírus zasiahol aj IBM, technologický gigant sa údajne chystá prepúšťať tisícky ľudí

24.5.2020 (Webnoviny.sk) - Americká technologická spoločnosť IBM podľa denníka Wall Street Journal prepustí nešpecifikovaný počet zamestnancov v USA. Denník, ktorý citoval nemenovanú osobu oboznámenú s plánmi IBM, uviedol, že firma by mohla zrušiť tisíce pracovných pozícií. V závere minulého roka mala spoločnosť IBM celosvetovo približne 352 600 zamestnancov.

Generálny riaditeľ technologického gigantu Arvind Krishna minulý mesiac investorov upozornil na neistotu súvisiacu s pandémiou ochorenia Covid-19.

Viac o téme: Koronavírus


Počas januára až marca príjmy spoločnosti v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesli o 3,4 percenta, pričom firma uviedla, že čiastočným dôvodom je pandémia koronavírusu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Šéf IBM však v apríli povedal, že firma bude pokračovať v rušení podnikania v oblasti softvéru a služieb, ktoré nesúvisia s dvoma hlavnými oblasťami jej priorít, a to s cloudovými službami a umelou inteligenciou.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus COVID-19 v USA, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírus zasiahol aj IBM, technologický gigant sa údajne chystá prepúšťať tisícky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.