Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Koronavírus môže na Slovensku odložiť splátky úverov aj platenie daní, štát predstavil 13 opatrení

 Webnoviny  16. marec 2020  310  
Koronavírus môže na Slovensku odložiť splátky úverov aj platenie daní, štát predstavil 13 opatrení

16.3.2020 (Webnoviny.sk) - Štát predstavil súbor 13 opatrení, ktoré by mali pomôcť slovenským podnikateľom vysporiadať sa s dopadmi šírenia koronavírusu.

"Snahou a cieľom je, aby výroba vo všetkých podnikoch ostala zachovaná a aby sme zabezpečili ich plynulú prevádzku," vyhlásil po pondelkom telekonferenčom hovore s predstaviteľmi slovenského priemyslu minister hospodárstva Peter Žiga. Opatrenia by mali podľa jeho slov podnikateľom v aktuálne situácii zjednodušiť život.

Viac o téme: Koronavírus


Súčasťou opatrení by malo byť okrem iného odloženie podávania daňového priznania, a tým aj platby dane z príjmu za minulý rok pre všetkých daňovníkov na 30. júna tohto roku, ale napríklad aj odklad platenia splátok bankám. V tejto situácii minister naznačil, že sa rokuje o možnosti odpustiť bankám platenie bankového odvodu.

Samostatne zárobkovo činné osoby by taktiež mohli dostať odklad platenia sociálnych a zdravotných odvodov, radikálne by sa mal zjednodušiť príspevok na udržanie pracovného miesta a zmenami by mali prejsť aj podmienky OČR.

Na rokovaní sa zúčastnil aj avizovaný nový minister hospodárstva Richard Sulík. Ten pripravované opatrenia označil za zmysluplne a rozumné, iba pri jednom až dvoch mal určité výhrady.

Viac k témam: banky, dane, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, minister financií SR, minister hospodárstva SR, odvody
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírus môže na Slovensku odložiť splátky úverov aj platenie daní, štát predstavil 13 opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.