Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Konflikt s Asociáciou nemocníc Slovenska je založený na nedorozumení, tvrdí zdravotná poisťovňa

 Webnoviny  29. máj 2019  270  
Konflikt s Asociáciou nemocníc Slovenska je založený na nedorozumení, tvrdí zdravotná poisťovňa

BRATISLAVA 29. mája (WebNoviny.sk) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) vníma konflikt s Asociáciou nemocníc Slovenska ako konflikt založený na nedorozumení. Uviedla to na tlačovej besede generálna riaditeľa VšZP Ľubica Hlinková.

Reagovala tak na nedávne tvrdenie Asociácie nemocníc Slovenska, ktorá konštatovala, že VšZP účelovo zavádzala v číslach, ktoré sa týkali dofinancovania nemocníc.

"Je ešte dosť času, aby sme našli dohodu v rokovaní jednak s asociáciou nemocníc, ale aj na individuálnej báze," povedal podpredseda predstavenstva VšZP Milan Horváth. Podľa neho rokovania s jednotlivými nemocnicami v prípade dofinancovania začali v pondelok v dvoch nemocniciach v Žilinskom kraji.

Asociácia nemocníc Slovenska minulý týždeň konštatovala, že bola zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) účelovo zavádzaná. Ako uviedla vo svojom vyhlásení, VšZP na rokovaní tvrdila, že nemocniciam ANS vyplatila 40 miliónov eur v ročnom ponímaní. Súčasné zmluvy sú však podľa asociácie na 30 miliónov eur, čo poisťovňa následne potvrdila aj na tlačovej konferencii.

Viac k témam: ANS Asociácia nemocníc Slovenska, VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk - Konflikt s Asociáciou nemocníc Slovenska je založený na nedorozumení, tvrdí zdravotná poisťovňa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.