Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Investície Volkswagenu sú internou záležitosťou, podľa Sulíka nevie Slovensko do rozhodovania zasiahnuť

 Webnoviny  17. marec 2021  181  
Investície Volkswagenu sú internou záležitosťou, podľa Sulíka nevie Slovensko do rozhodovania zasiahnuť

17.3.2021 (Webnoviny.sk) - Rozhodnutie o umiestnení medializovanej investície koncernu Volkswagen je aktuálne čisto interné a Slovensko v tejto fáze nevie do tohto procesu zasiahnuť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík.

„Je natoľko interné, že my zvonka nevieme byť nápomocní," zhrnul. Zároveň potvrdil, že s vedením slovenskej fabriky je dohodnutý, že v prípade potreby mu bude k dispozícii nielen Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, ale aj rezort hospodárstva.

Volkswagen chce do roku 2030 vybudovať v Európe šesť závodov na výrobu batérií, uvažuje pritom medzi Českom, Poľskom a Slovenskom. České ministerstvo priemyslu a obchodu už rokovania potvrdilo.

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu a jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 miliardy eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: investícia
Zdroj: Webnoviny.sk - Investície Volkswagenu sú internou záležitosťou, podľa Sulíka nevie Slovensko do rozhodovania zasiahnuť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.