Sobota, 28. september 2024
Zamračené  10,9 °C
Mimoriadne správy

Index Nasdaq opäť prekonal historické maximum, investori sú napriek sporom USA optimistickí

 Webnoviny  13. júl 2018  329  
Index Nasdaq opäť prekonal historické maximum, investori sú napriek sporom USA optimistickí

BRATISLAVA 13. júla (WebNoviny.sk) - Akciový trh v USA vo štvrtok posilnil. K zotaveniu po stratách z predchádzajúceho dňa prispeli najviac technologické firmy.

Index S&P 500 posilnil o 0,9 % na 2 798,29 bodu a Dow Jones tiež o 0,9 % na 24 924,89 bodu. Technologický Nasdaq si pripísal 1,4 % a obchodovanie uzatvoril na novom historickom maxime 7 823,92 bodu.

Napriek eskalácii obchodných sporov medzi USA a Čínou sú investori pomerne optimistickí. Administratíva prezidenta Donalda Trumpa v utorok oznámila, že plánuje zvýšiť clá na dovoz čínskych tovarov v hodnote 200 mld. USD.

Odporúčame:
Trump chce pomôcť čínskej firme, krok jeho administratívy ju prinútil zastaviť činnosť

Peking na to reagoval vyhlásením, že v prípade, ak Washington splní svoje hrozby, podnikne „prísne a účinné“ opatrenia. Podrobnejšie informácie ale čínska vláda zatiaľ nezverejnila.

Minulý týždeň vstúpili v USA do platnosti clá na čínske tovary, ktorých dovozy majú hodnotu 34 mld. USD ročne. Vláda v Pekingu na to okamžite zareagovala odvetnými clami v rovnakej výške. Japonský akciový trh v piatok posilnil. Hlavný tokijský index Nikkei 225 vzrástol o 1,3 % na 22 483,13 bodu.

(1 EUR = 1,1658 USD)

Viac k témam: burza, Nasdaq, New York
Zdroj: Webnoviny.sk - Index Nasdaq opäť prekonal historické maximum, investori sú napriek sporom USA optimistickí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.