Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  4,9 °C
Mimoriadne správy

Honda sa stala terčom kyberútoku, japonská firma musela pozastaviť svoju činnosť

 Webnoviny   9. jún 2020  283  
Honda sa stala terčom kyberútoku, japonská firma musela pozastaviť svoju činnosť

9.6.2020 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Honda sa stala terčom kybernetického útoku, ktorý má vplyv na prevádzku po celom svete. "Firma Honda potvrdzuje, že jej systémy napadli kyberzločinci," uviedli v oficiálnom stanovisku zástupcovia japonskej značky.

Spresnili, že v dôsledku útoku nemali prístup k vlastným počítačovým serverom, nemohli využívať e-mail a interné systémy.

Detaily neprezradili


"Dopad pocítila aj výroba mimo Japonska. Pracujeme na minimalizovaní dopadu a obnove plnej funkčnosti výrobných, predajných a vývojových činností," dodali.

Firma uviedla, že počas externého útoku sa "vírus rozšíril v jej systéme", no bližšie detaily neprezradili. Spoločnosť potvrdila, že pozastavila činnosť vo Veľkej Británii, Severnej Amerike, Turecku, Taliansku a Japonsku.

Honda neprišla o dáta


Dúfa však, že niektoré postihnuté prevádzky sa dostanú do online priestoru už v utorok alebo neskôr počas tohto týždňa.

Niektorí odborníci na kybernetické útoky si myslia, že zločinci použili ransomware, čo môže znamenať, že hackeri mohli šifrovať údaje alebo zamedziť Hodne prístup k jej IT systémom.

Firma potvrdila, že jej žiadne dáta neukradli. "V tomto momente registrujeme len minimálne obchodné škody," vyhlásili.

Viac k témam: hackeri, kybernetická bezpečnosť, kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk - Honda sa stala terčom kyberútoku, japonská firma musela pozastaviť svoju činnosť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.