Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,9 °C
Mimoriadne správy

Holandsko mohlo porušiť pravidlá Európskej únie, Brusel vyšetruje daňové úľavy pre firmu Nike

 Webnoviny  10. január 2019  266  
Holandsko mohlo porušiť pravidlá Európskej únie, Brusel vyšetruje daňové úľavy pre firmu Nike

BRUSEL 10. januára (WebNoviny.sk) - Regulátori Európskej únie začali hĺbkové prešetrovanie, či holandská vláda neposkytla spoločnosti Nike daňové úľavy, ktoré by mohli byť porušením pravidiel EÚ v oblasti štátnej pomoci.

Európska komisia vo štvrtok uviedla, že vyšetrovanie sa sústreďuje na dve firmy sídliace v Holandsku, ktorú sú súčasťou globálneho podnikania výrobcu športovej obuvi a odevov.

Eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová uviedla, že členské krajiny Európskej únie "by nemali umožňovať firmám vytvárať zložité štruktúry, ktoré neprimerane redukujú ich zdaniteľné zisky a poskytujú im neférové výhody voči konkurentom". Spoločnosť Nike a holandská vláda sa k prešetrovaniu zatiaľ nevyjadrili.

Viac k témam: daňová úľava, EK Európska komisia, NIKE
Zdroj: Webnoviny.sk - Holandsko mohlo porušiť pravidlá Európskej únie, Brusel vyšetruje daňové úľavy pre firmu Nike © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.