Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Hodnota bodu pre určenie sumy úrazových dávok tento rok stúpne

 Webnoviny  20. apríl 2022  450  
Hodnota bodu pre určenie sumy úrazových dávok tento rok stúpne

20.4.2022 (Webnoviny.sk) - Hodnota bodu stanovená pre určenie sumy úrazových dávok v tomto roku stúpne o 1,56 eura na 24,22 eura. Táto čiastka je dôležitá pri určení výšky úrazových dávok, a to náhrady za bolesť a náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia.

Pri ich výpočte sa vychádza z bodového ohodnotenia v lekárskom posudku a zo sumy na jeden bod. Vyplýva to z návrhu opatrenia o ustanovení výšky náhrady za bolesť a výšky náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia na rok 2022, ktorý ministerstvo zdravotníctva predložilo do pripomienkového konania.

Hodnotu jedného bodu určuje opatrenie Ministerstva zdravotníctva SR. Vychádza sa z priemernej mesačnej mzdy na Slovensku za predošlý rok. Hrubá priemerná mzda na Slovensku za vlaňajšok dosiahla 1 211 eur, hodnota jedného bodu predstavuje 2 % z tejto sumy.

Viac k témam: Úrazové dávky
Zdroj: Webnoviny.sk - Hodnota bodu pre určenie sumy úrazových dávok tento rok stúpne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.