Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má

 Webnoviny  13. december 2017  55  
Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) - Opozícia nezdieľa nadšenie koaličných strán zo schválenia rozpočtu. Veronika Remišová z hnutia OĽaNO hovorí, že štát míňa veľa na svoju spotrebu, ale nerieši problémy tejto krajiny.

Hovorila pritom napríklad o klesajúcom rozpočte na výstavbu ciest prvej triedy či na opravy ciest, ako aj financovanie vedy a výskumu. „S rozpočtom nie sme spokojní. Tento rozpočet nie je rozpočet hrdej krajiny. Neinvestuje do toho najcennejšieho čo má, do rozvoja svojich ľudí,“ uviedla.

Odporúčame:
Schválený rozpočet je podľa Fica tmelom pre vládnu koalíciu, Danko pochválil prácu Kažimíra

Jej stranícky kolega Eduard Heger upozornil aj na to, že aj v Európskej únii je množstvo krajín, ktoré hospodária lepšie ako Slovensko. Navyše, skúsenosti z uplynulých rokov podľa neho hovoria, že vláda nevie dodržať vlastné záväzky. Otázne je preto, či sa tentokrát podarí plánovaný deficit dodržať.

ĽS-NS chce otázku rozpočtu riešiť radikálnejšie. Ako uviedol jej poslanec Milan Uhrík, deficitné rozpočty chcú zakázať ústavou. Návrh na jej zmenu už predložili parlamentu, ktorý by mal o nej rokovať v budúcom roku.

Viac k témam: Eduard Heger, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, Milan Uhrík, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, štátny rozpočet, Veronika Remišová
Zdroj: Webnoviny.sk - Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.