Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Francúzsky minister financií chce, aby Renault odvolal svojho generálneho riaditeľa Ghosna

 Webnoviny  20. november 2018  371  
Francúzsky minister financií chce, aby Renault odvolal svojho generálneho riaditeľa Ghosna

PARÍŽ 20. novembra (WebNoviny.sk) – Francúzsky minister financií Bruno Le Maire sa vyslovil za to, aby automobilka Renault z funkcie generálneho riaditeľa odvolala Carlosa Ghosna, ktorý čelí obvineniam, že podhodnotil svoje príjmy v partnerskej firme Nissan.

Minister sa takto vyjadril po tom, ako Ghosna v Japonsku zatkli a Nissan ho plánuje odvolať z funkcie predsedu správnej rady. Ghosn vedie alianciu Nissan-Renault-Mitsubishi, ktorú pomohol zmeniť na najväčšieho predajcu áut na svete.

Prešetrovanie v súvislosti s platením daní


Francúzsky minister financií v utorok pre rozhlasovú a televíznu spoločnosť France-Info povedal, že vzhľadom na obvinenia Ghosn nie je v pozícii, aby viedol automobilku Renault Group.

Le Maire dodal, že francúzske úrady prešetrovali Ghosna v súvislosti s platením daní, ale nenašli priestupky. Zatknutie predsedu správnej rady Nissanu Carlosa Ghosna na základe obvinenia, že podhodnotil svoje príjmy a zneužil financie firmy spôsobili prepad akcií Nissanu.

Obrat automobilky Nissan


Hodnota akcií Renaultu v utorok tiež naďalej smerovala nadol. Ghosna zatkli v pondelok a generálny riaditeľ Nissanu uviedol, že vedenie firmy sa stretne vo štvrtok, aby schválilo jeho odvolanie.

Ghosn je oceňovaný za to, že v uplynulých dvoch desaťročiach pomohol naplánovať pozoruhodný obrat automobilky Nissan a oživil túto japonskú firmu, ktorá bola na pokraji bankrotu.

Viac k témam: Bruno Le Maire, Carlos Ghosn, Renault
Zdroj: Webnoviny.sk - Francúzsky minister financií chce, aby Renault odvolal svojho generálneho riaditeľa Ghosna © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.