Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Finančná správa bude kontrolovať, či rekreačné poukazy neboli použité dvakrát

 Webnoviny  20. júl 2019  373  
Finančná správa bude kontrolovať, či rekreačné poukazy neboli použité dvakrát

20.7.2019 (Webnoviny.sk) - Kontrolóri finančnej správy sa chcú počas leta pozrieť aj na využívanie rekreačných poukazov. Avizuje to šéf sekcie boja proti podvodom a analýzy rizík finančnej správy Ladislav Hanniker.

Nekalé veci


Podľa neho existujú indície, že sa s rekreačnými poukazmi môžu diať „nekalé veci“. „Pôjdeme sa pozrieť, či rekreačné poukazy, ktoré ľudia odovzdali, sú naozaj aj v účtovníctvach zariadení, ktoré tie služby poskytovali,“ tvrdí.

Daniari sa chcú zároveň pozrieť aj na to, či v niektorých prípadoch neboli rekreačné poukazy použité viackrát. „Máme indíciu o tom, že ak má niekto živnosť a potom je ešte aj zamestnaný, že to využil dvakrát. Chcem aj tieto veci vidieť,“ dodal.

Preplatenie nákladov na ubytovanie


Nárok na rekreačný príspevok, resp. poukaz majú pracovníci v spoločnostiach a organizáciách s 50 a viac zamestnancami, ak o preplatenie časti nákladov na ubytovanie na Slovensku požiadajú a u aktuálneho zamestnávateľa pracujú minimálne dva roky.

Z oprávnených výdavkov do päťsto eur ročne zamestnávatelia preplatia 55 percent sumy, maximálne 275 eur, a zamestnanci zvyšných 45 percent, teda 225 eur. Rekreačný príspevok si môžu odpočítať z daňového základu aj samostatne zárobkovo činné osoby.

Viac k témam: Finančná správa SR, rekreačné poukazy
Zdroj: Webnoviny.sk - Finančná správa bude kontrolovať, či rekreačné poukazy neboli použité dvakrát © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.