Štvrtok, 9. máj 2024
Jasno  7,3 °C
Mimoriadne správy

Finančná skupina Swiss Life kupuje spoločnosť Fincentrum, ktorá pôsobí na Slovensku a Česku

 Webnoviny   4. september 2018  306  
Finančná skupina Swiss Life kupuje spoločnosť Fincentrum, ktorá pôsobí na Slovensku a Česku

BRATISLAVA 4. septembra (WebNoviny.sk) - Švajčiarska finančná skupina Swiss Life kupuje finančno-sprostredkovateľskú spoločnosť Fincentrum, ktorá podniká v Čechách a na Slovensku. “Aktivity spoločnosti Fincentrum dobre doplňujú lokálnu ponuku spoločnosti Swiss Life Select,” povedal Nils Frowein, predseda dozornej rady Swiss Life Select CZ a člen predstavenstva Swiss Life Group. Zmluvné strany sa dohodli, že cenu transakcie nezverejnia.

Obe spoločnosti si ponechajú svoje zavedené značky, obchodnú štruktúru a portfólio služieb. “Som si istý, že táto udalosť ešte posilní našu pozíciu na trhu,” povedal zakladateľ a riaditeľ Fincentra Petr Stuchlík. Akvizícia musí získať súhlas regulačných úradov. Očakáva sa, že bude dokončená v štvrtom štvrťroku 2018.

Odporúčame:
Najznámejším internetbankingom na Slovensku je George, používa ho viac ako pol milióna ľudí

Swiss Life je poprednou európskou finančnou skupinou pôsobiacou v oblasti správy privátnych aj korporátnych financií, riadenia rizík a zaistenia penzie. Kľúčovými trhmi skupiny sú Švajčiarsko, Francúzsko a Nemecko. Skupina má približne 8 000 zamestnancov a zhruba 5 000 certifikovaných finančných poradcov.

Spoločnosť Fincentrum vznikla v apríli 2000 s cieľom vybudovať na českom internete finančný portál. Web kúpila v júli 2001 akciová spoločnosť Mafra. Po predaji internetového portálu pokračovala skupina Fincentrum v rozvoji finančno-sprostredkovateľských aktivít. Na Slovensku pôsobí od roku 2007.

Viac k témam: Česko, Fincentrum, Švajčiarska finančná skupina Swiss Life, Švajčiarsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Finančná skupina Swiss Life kupuje spoločnosť Fincentrum, ktorá pôsobí na Slovensku a Česku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.