Piatok, 4. október 2024
Mimoriadne správy

Facebook zavádzal pri aplikácii WhatsApp, zaplatiť musí pokutu 110 miliónov eur

 Webnoviny  18. máj 2017  401  
Facebook zavádzal pri aplikácii WhatsApp, zaplatiť musí pokutu 110 miliónov eur

BRUSEL 18. mája (WebNoviny.sk) - Európska komisia (EK) vo štvrtok vymerala spoločnosti Facebook pokutu 110 mil. eur za to, že v čase prevzatie aplikácie WhatsApp poskytla zavádzajúce informácie týkajúce sa ochrany osobných údajov.

Facebook podľa komisie v čase akvizície v roku 2014 tvrdil, že technicky spoľahlivo nedokáže zabezpečiť automatické zdieľanie informácií z užívateľských profilov svojej sociálnej siete s údajmi z aplikácie WhatsApp, ktorá zabezpečuje bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov.

Odporúčame:
Brusel obvinil Facebook, že pri prevzatí WhatsApp zavádzal

Vlani však Facebook politiku zmenil a odvtedy umožňuje prepájať telefónne čísla užívateľov služby WhatsApp s ich profilmi na sociálnej sieti. Vďaka tomu má Facebook prístup k údajom, ktoré rozširujú možnosti firmy pri cielenej reklame.

Podľa európskej komisárky pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerovej je pokuta primeraná a má slúžiť ako odstrašujúci prostriedok. „Komisia musí byť schopná prijímať rozhodnutia o dopadoch fúzií na hospodársku súťaž na základe plnej znalosti presných faktov,“ zdôraznila komisárka.



Viac k témam: facebook, WhatsApp
Zdroj: Webnoviny.sk - Facebook zavádzal pri aplikácii WhatsApp, zaplatiť musí pokutu 110 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.