Sobota, 20. apríl 2024
Slabý dážď  8 °C
Mimoriadne správy

Európska únia predĺžila platnosť sankcií voči Rusku, dôvodom je podkopávanie nezávislosti Ukrajiny

 Webnoviny  12. september 2019  351  
Európska únia predĺžila platnosť sankcií voči Rusku, dôvodom je podkopávanie nezávislosti Ukrajiny

12.9.2019 (Webnoviny.sk) - Európska únia predlžuje platnosť sankcií voči viacerým ruským predstaviteľom, firmám a organizáciám, ktorým dáva za vinu podkopávanie suverenity a nezávislosti Ukrajiny.

Platnosť zmrazenia majetku a zákazu cestovania do EÚ týkajúceho sa 170 jednotlivcov a 44 právnických osôb sa predĺži o šesť mesiacov do 15. marca 2020, uviedla EÚ.

Európska únia uvalila sériu sankcií voči Rusku a separatistom na východe Ukrajiny po tom, ako Moskva v roku 2014 anektovala polostrov Krym. Únia uviedla, že niektoré opatrenia by sa mohli zrušiť, ak by Rusko rešpektovalo ukrajinskú mierovú dohodu, ktorá sa uzavrela v roku 2015.

Viac k témam: Krym, sankcie proti Rusku, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska únia predĺžila platnosť sankcií voči Rusku, dôvodom je podkopávanie nezávislosti Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.