Sobota, 25. máj 2024
Zamračené  13 °C
Mimoriadne správy

Európska únia na ďalších šesť mesiacov predĺžila platnosť sankcií voči Rusku

 Webnoviny  12. marec 2018  406  
Európska únia na ďalších šesť mesiacov predĺžila platnosť sankcií voči Rusku

BRUSEL 12. marca (WebNoviny.sk) - Európska únia na ďalších šesť mesiacov predĺžila platnosť sankcií voči desiatkam ruských občanov a firiem, o ktorých sa predpokladá, že podkopávajú a ohrozujú územnú integritu, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny.

Rada Európskej únie v pondelok na svojej internetovej stránke informovala, že sankcie predlžuje do 15. septembra 2018. Súčasťou sankcií je zmrazenie majetku a obmedzenie v cestovaní a týkajú sa 150 jednotlivcov a 38 právnických osôb. "Hodnotenie situácie neodôvodňuje zmenu režimu sankcií," uviedla Rada EÚ.

Odporúčame:
Američania obvinili Severnú Kóreu zo smrti Kim Čong-nama a uvalili na krajinu nové sankcie

Okrem toho platia ďalšie opatrenia Európskej únie. Ide o ekonomické sankcie namierené voči konkrétnym sektorom ruskej ekonomiky, ktorých platnosť je v súčasnosti do konca júla 2018, a sankcie zacielené proti nelegálnej anexii Krymu, ktorých platnosť je teraz do 23. júna 2018 a týkajú sa iba územia polostrova.

Viac k témam: Európska únia, Rusko, sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska únia na ďalších šesť mesiacov predĺžila platnosť sankcií voči Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.