Štvrtok, 9. máj 2024
Mimoriadne správy

Ekonomika USA sa rýchlo zotavuje, zamestnávatelia ponúkali rekordný počet voľných miest

 Webnoviny   9. august 2021  205  
Ekonomika USA sa rýchlo zotavuje, zamestnávatelia ponúkali rekordný počet voľných miest

9.8.2021 (Webnoviny.sk) - Americkí zamestnávatelia v júni ponúkali rekordný počet 10,1 milióna voľných pracovných miest. Informovalo o tom v pondelok ministerstvo práce USA.

Považuje sa to za ďalší znak, že americký trh práce a hospodárstvo krajiny sa rýchlo zotavujú z vlaňajších reštrikcií, ktoré spôsobilo šírenie koronavírusu. V máji zamestnávatelia v USA ponúkali 9,5 milióna voľných pracovných pozícií.

Americká ekonomika ožila s nečakanou silou. Distribúcia očkovacích látok proti ochoreniu COVID-19 totiž umožňuje opätovné otváranie firiem alebo predĺženie pracovných hodín.

Zároveň povzbudzuje obyvateľov krajiny, ktorých pandémia uväznila doma, aby opäť vyšli von a navštevovali reštaurácie, bary či predajne.

V piatok americké ministerstvo práce informovalo, že počet zamestnancov v ekonomike krajiny sa minulý mesiac zvýšil o 943-tisíc a miera nezamestnanosti sa znížila na úroveň 5,4 percenta z júnovej hodnoty 5,9 percenta.

Viac k témam: trh práce, voľné pracovné miesta, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Ekonomika USA sa rýchlo zotavuje, zamestnávatelia ponúkali rekordný počet voľných miest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.