Nedeľa, 5. máj 2024
Prevažne slnečno  20,9 °C
Mimoriadne správy

Dron ohrozoval bezpečnosť na letisku, vo Frankfurte nad Mohanom museli zrušiť viaceré lety

 Webnoviny   2. marec 2020  338  
Dron ohrozoval bezpečnosť na letisku, vo Frankfurte nad Mohanom museli zrušiť viaceré lety

2.3.2020 (Webnoviny.sk) - Medzinárodné letisko vo Frankfurte nad Mohanom museli v pondelok dočasne uzavrieť, pretože v jeho blízkosti spozorovali dron. Informovala o tom nemecká spolková polícia. "V súčasnosti nie sú povolené žiadne odlety ani prílety," uviedla polícia s tým, že situáciu vyšetruje.

Dron nahlásil pilot v južnej časti letiska okolo 11:15. Polícia oblasť prehľadáva s podporou vrtuľníka, uviedla nemecká tlačová agentúra dpa. Viaceré lety museli zrušiť alebo presmerovať, medzi nimi aj lietadlo s premiérom spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Arminom Laschetom, ktorý sa vracal z návštevy Izraela.

Len pred niekoľkými týždňami spôsobil dron uzavretie letiska vo Frankfurte na približne hodinu. V roku 2019 letisko zaznamenalo až 28 hlásení týkajúcich sa dronov, uviedla DPA.

Viac k témam: dron, Letisko Frankurt nad Mohanom, rušenie letov
Zdroj: Webnoviny.sk - Dron ohrozoval bezpečnosť na letisku, vo Frankfurte nad Mohanom museli zrušiť viaceré lety © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.