Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Dolár stúpol voči jenu a euru, oproti libre klesol

 Webnoviny  19. január 2017  231  
Dolár stúpol voči jenu a euru, oproti libre klesol

Z USA prišli vo štvrtok správy naznačujúce, že stav americkej ekonomiky je dobrý, dokonca klesol aj počet nezamestnaných.

NEW YORK 19. januára (WebNoviny.sk) - Vývoj kurzu dolára oproti ostatným hlavným svetovým menám bol vo štvrtok zmiešaný. Oproti japonskému jenu dolár posilnil na 115,139 JPY/USD z úrovne 113,74 JPY/USD, na ktorej uzatvoril stredajšie obchodovanie. Doláru sa darilo aj oproti spoločnej európskej mene, ktorá oslabila na 1,0661 USD/EUR, keďže Európska centrálna banka ponechala svoju hlavnú úrokovú sadzbu na nulovej úrovni.

Z USA vo štvrtok prišli správy naznačujúce, že stav americkej ekonomiky je dobrý. Napríklad počet nových nezamestnaných Američanov žiadajúcich o štátnu podporu klesol na 43-ročné minimum. Americkej mene sa však nedarilo oproti britskej libre, ktorá stúpla na 1,2308 USD/GBP z hodnoty 1,2284 USD/GBP.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.