Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  12,5 °C
Mimoriadne správy

Dolár posilnil oproti japonskému jenu, Fed nezmenil hlavnú úrokovú sadzbu

 Webnoviny   2. máj 2019  294  
Dolár posilnil oproti japonskému jenu, Fed nezmenil hlavnú úrokovú sadzbu

NEW YORK 2. mája (WebNoviny.sk) - Dolár v úvode štvrtkového obchodovania posilnil oproti jenu v reakcii na rozhodnutie amerického Federálneho rezervného systému (Fed).

Fed ponechal svoju hlavnú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni a vyhol sa náznakom, že by redukcia úrokov bola v tomto roku pravdepodobná. Dolár oproti japonskej mene stúpol na 111,55 JPY/USD zo stredajšej úrovne 111,38 JPY/USD.

Spoločná európska mena si však prilepšila na 1,1201 USD/EUR z hodnoty 1,1198 USD/EUR, keďže agentúra IHS Markit uviedla, že priemysel 19-člennej eurozóny sa v apríli mierne zlepšil. Index nákupných manažérov priemyselného odvetvia eurozóny, ktorý agentúra zostavuje, totiž vzrástol na 47,9 bodu z marcových 47,5 bodu.

Viac k témam: dolár, euro, japonský jen, svetové devízové trhy
Zdroj: Webnoviny.sk - Dolár posilnil oproti japonskému jenu, Fed nezmenil hlavnú úrokovú sadzbu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.