Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Dokedy treba zaplatiť odvody za august? Sociálna poisťovňa upozorňuje, že sa už nedajú odložiť

 Webnoviny   7. september 2020  302  
Dokedy treba zaplatiť odvody za august? Sociálna poisťovňa upozorňuje, že sa už nedajú odložiť

7.9.2020 (Webnoviny.sk) - Samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) a zamestnávatelia si v súvislosti s koronakrízou už nemôžu odložiť splatnosť poistného za august tohto roka, ako to mohli urobiť v predchádzajúcich mesiacoch. V tlačovej správe na to upozornila Sociálna poisťovňa. Sú tak povinní zaplatiť poistné na sociálne poistenie v riadnom termíne do 8. septembra 2020.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Možnosť odložiť si platenie poistného vláda určila len za marec, máj, jún a júl tohto roka. Poistné za tieto mesiace musia príslušné SZČO a zamestnávatelia zaplatiť do 31. decembra 2020, neplatí sa pritom žiaden úrok z omeškania. Za apríl tohto roka išlo o úplné odpustenie platby poistného.

O odklad poistného za marec, máj, jún a júl podľa údajov Sociálnej poisťovne požiadalo zatiaľ spolu 60 845 SZČO a zamestnávateľov. "Z tohto počtu bolo 27 017 SZČO a 33 828 zamestnávateľov. Odpustenie platby poistného za apríl sa týka 38 811 subjektov, z toho bolo 16 974 SZČO a 21 837 zamestnávateľov," dodal hovorca poisťovne Peter Višváder.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, sociálne odvody, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba
Zdroj: Webnoviny.sk - Dokedy treba zaplatiť odvody za august? Sociálna poisťovňa upozorňuje, že sa už nedajú odložiť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.