Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Dlhy amerických firiem sú na najvyššej úrovni za viac ako dve desaťročia

 Webnoviny  28. november 2018  291  
Dlhy amerických firiem sú na najvyššej úrovni za viac ako dve desaťročia

WASHINGTON 28. novembra (WebNoviny.sk) - Americký Federálny rezervný systém (Fed) poukázal na potenciálne slabé miesta finančného systému krajiny a uviedol, že dlhy firiem v USA sú na najvyššej úrovni za viac ako dve desaťročia, pričom riskantné dlhy sa zvyšujú.

Správa Fed-u, ktorú zverejnil v stredu, je jeho prvým hodnotením stability amerického finančného systému. Desať rokov od finančnej krízy nová správa centrálnej banky poukazuje na nadmerné požičiavanie si domácnosťami a firmami, zvýšenú úroveň záväzkov bánk a na vysoké ceny akcií a iných aktív, ktoré prevyšujú ich reálnu hodnotu.

Dlhy amerických firiem sú na historicky vysokých úrovniach a rast riskantnejších foriem dlhov spoločností sa v poslednom období zrýchlil, konštatuje správa Fed-u.

Viac k témam: dlhy, FED americký Federálny rezervný systém
Zdroj: Webnoviny.sk - Dlhy amerických firiem sú na najvyššej úrovni za viac ako dve desaťročia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.