Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Diaľničiari osadia desiatky radarov, chcú tak zvýšiť bezpečnosť nielen na rýchlostných cestách

 Webnoviny   1. august 2018  338  
Diaľničiari osadia desiatky radarov, chcú tak zvýšiť bezpečnosť nielen na rýchlostných cestách

BRATISLAVA 1. augusta (WebNoviny.sk) - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) posilňuje bezpečnostné prvky na prevádzkovaných úsekoch. So zámerom zvýšiť bezpečnosť na diaľniciach a rýchlostných cestách bude od 1. augusta podľa potreby umiestňovať 32 radarov na miestach s obmedzením v doprave.

Chránia aj vlastných zamestnancov


Ako NDS v stredu informovala, radary na monitorovanie rýchlosti majú za cieľ zvýšiť bezpečnosť jej zamestnancov pri ich činnostiach na diaľniciach a rýchlostných cestách, ako aj motoristov.

"Pracovníci NDS pôsobia denne priamo v teréne, či už pri štandardnej údržbe alebo pomáhajú pri zabezpečovaní mimoriadnych situácií. Každý ľudský život je nenahraditeľný, preto je našou prioritou zvyšovať bezpečnosť našich zamestnancov a všetkých motoristov," povedal prevádzkový riaditeľ NDS Branislav Sidor.

Odporúčame:
Práce na diaľnici D1 Hubová – Ivachnová a na tuneli Čebrať pokračujú, minister Érsek vydal pokyn

"Prednedávnom sme v tejto súvislosti začali využívať nový bezpečnostný prvok v podobe mobilných výstražných prahov a ďalším z technických opatrení na zvýšenie bezpečnosti sú radary na monitorovanie rýchlosti," uviedol Sidor.

Znížia riziko dopravnej nehody


NDS predpokladá, že využívanie radarov zníži riziko dopravnej nehody v úseku obmedzenia medzi štandardne označenými stojacimi vozidlami NDS a pohybujúcimi sa vozidlami bežnej premávky.

Odporúčame:
Foto: Diaľnica D1 v smere z Bratislavy bola neprejazdná, prevrátil sa kamión (aktualizované)

"Zariadenie zobrazí vodičovi jeho rýchlosť alebo informuje ostatných o rýchlosti prechádzajúcich vozidiel vo vzdialenosti približne sto metrov pred pracoviskom," dodal Sidor.

NDS vysúťažila 32 radarov prostredníctvom elektronického kontraktačného systému, pričom každé stredisko správy a údržby bude mať k dispozícii dva kusy.

Viac k témam: diaľnica, NDS Národná diaľničná spoločnosť, radary, rýchlostná cesta
Zdroj: Webnoviny.sk - Diaľničiari osadia desiatky radarov, chcú tak zvýšiť bezpečnosť nielen na rýchlostných cestách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.