Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Ďalšia rana pre nemeckú ekonomiku, objednávky strojárskych firiem prudko klesli

 Webnoviny   4. október 2019  425  
Ďalšia rana pre nemeckú ekonomiku, objednávky strojárskych firiem prudko klesli

4.10.2019 (Webnoviny.sk) - Objednávky nemeckých strojárskych firiem, ktorých produkcia je dôležitým exportom krajiny, v auguste prudko oslabili, čo sa považuje za ďalší znak recesie v najväčšej európskej ekonomike.

Prestávka na nadýchnutie sa


Zväz nemeckých výrobcov strojov a zariadení (VDMA) v piatok informoval, že objednávky medziročne klesli o 17 percent, pričom celkový dopyt zo zahraničia sa zmenšil o 19 percent a objednávky na domácom trhu sa znížili o 12 percent. Objednávky z krajín mimo eurozóny klesli mimoriadne prudko, a to o 21 percent.

Podľa Olafa Wortmanna z VDMA tieto údaje naznačujú, že jednociferný júlový pokles objednávok nemeckých strojárskych firiem bol "iba prestávkou na nadýchnutie sa".

Technická recesia


Zväz nemeckých výrobcov strojov a zariadení dodal, že za trojmesačné obdobie júna až augusta sa objednávky medziročne zmenšili o osem percent.

Nemecká ekonomika sa v druhom kvartáli mierne zmenšila a všeobecne sa predpokladá, že pokles vykáže aj za tretí kvartál, čím sa dostane do technickej recesie.

(SITA, qq;bn),201910040097

Viac k témam: ekonomická kríza, nemecká ekonomika, strojárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Ďalšia rana pre nemeckú ekonomiku, objednávky strojárskych firiem prudko klesli © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.