Piatok, 27. september 2024
Mimoriadne správy

Čistý zisk Volkswagenu sa viac ako dvojnásobne zvýšil, hoci predaj áut sa znížil

 Webnoviny  30. október 2018  337  
Čistý zisk Volkswagenu sa viac ako dvojnásobne zvýšil, hoci predaj áut sa znížil

FRANKFURT 30. októbra (WebNoviny.sk) - Čistý zisk nemeckej automobilky Volkswagen sa v treťom kvartáli viac ako zdvojnásobil, hoci predaj áut klesol v dôsledku meškania certifikácie vozidiel v súvislosti s novými emisnými testami.

Predaj áut klesol o 3,6 percenta


Zisk automobilky za júl až september stúpol na 2,76 mld. eur z upravenej úrovne 1,07 mld. eur v rovnakom období pred rokom. Tržby spoločnosti sa zvýšili o 0,9 percenta na 55,2 mld. eur. Firma o tom informovala v utorok.

Predaj áut Volkswagenu však v treťom štvrťroku klesol o 3,6 percenta na 2,54 milióna. Spoločnosť napriek tomu potvrdila svoj výhľad celoročného predaja a hodnota jej akcií v úvode utorkového obchodovania na burze stúpla o 3 percentá na 146,70 eura za kus.

Mierne prekročia vlaňajší rekord


Automobilka uviedla, že dodávky zákazníkom "mierne prekročia" vlaňajší rekord, kedy predala 10,7 mil. áut.

To znamenalo, že Volkswagen bol v minulom roku najväčším výrobcom áut na svete, hoci skupina Renault-Nissan-Mitsubishi, ktorá predala 10,6 mil. áut, namietala, že nemecký výrobca áut do svojej produkcie zarátal aj nákladné vozidlá.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku.

Viac k témam: Volkswagen (VW), zisk
Zdroj: Webnoviny.sk - Čistý zisk Volkswagenu sa viac ako dvojnásobne zvýšil, hoci predaj áut sa znížil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.