Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Čínsky konkurent Tesly získal od investorov stovky miliónov dolárov, spolupracuje aj so Xiaomi

 Webnoviny  13. november 2019  281  
Čínsky konkurent Tesly získal od investorov stovky miliónov dolárov, spolupracuje aj so Xiaomi

13.11.2019 (Webnoviny.sk) - Čínsky start-up Xpeng Motors, ktorý je konkurentom americkej firmy Tesla pri výrobe elektromobilov, získal od investorov 400 mil. USD. Snaží sa totiž zvýšiť produkciu svojich nových modelov a získať väčší podiel na rýchlo rastúcom čínskom trhu elektromobilov. Jedným z investorov je čínsky výrobca smartfónov Xiaomi. Informuje o tom portál cnbc.com.

Spoločnosti Xiaomi a Xpeng Motors uviedli, že budú spolupracovať na vývoji technológií. "Skúsenosti firmy Xiaomi a jej chápanie správania sa spotrebiteľov, technologické znalosti a poznatky v oblasti trendov na trhu môžu pridať obrovskú hodnotu k tomu, čo Xpeng Motors chce dosiahnuť," uviedla vo vyhlásení firma Xpeng Motors.

(1 EUR = 1,1015 USD)

Zdroj: Webnoviny.sk - Čínsky konkurent Tesly získal od investorov stovky miliónov dolárov, spolupracuje aj so Xiaomi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.