Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Čína varuje, že dohody o obchode s USA nenadobudnú platnosť, ak Washington zavedie clá

 Webnoviny   3. jún 2018  247  
Čína varuje, že dohody o obchode s USA nenadobudnú platnosť, ak Washington zavedie clá

PEKING 3. júna (WebNoviny.sk) - Žiadna dohoda dosiahnutá na rokovaniach o sporných oblastiach v obchode medzi Čínou a USA "nenadobudne platnosť", ak USA zavedú clá na čínske tovary, ktorými pohrozil americký prezident Donald Trump.

Peking to vyhlásil v nedeľu po tom ako delegácie, ktoré viedli americký minister obchodu Wilbur Ross a čínsky vicepremiér Liu He, ukončili rokovanie v Pekingu sľubom o znížení čínskeho obchodného prebytku.

Odporúčame:
Spojené štáty uvalia ďalšie clo na čínske tovary, Trump sa sťažuje na obchodný deficit

Biely dom spochybnil rokovania v utorok, keď obnovil hrozby o uvalení 25-percentného clá na čínske tovary produkované modernými technológiami v hodnote 50 mld. USD. "Ak USA zavedú nové obchodné sankcie vrátane zvýšenia ciel, žiadne ekonomické a obchodné dohody dosiahnuté medzi oboma stranami nenadobudnú platnosť," uvádza sa v čínskom vyhlásení, ktoré zverejnila tlačová agentúra

Sinchua. Proces vyjednávania by mal byť "založený na predpoklade", že sa nebude viesť "obchodná vojna", dodalo vyhlásenie.

Viac k témam: Čína, clo, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Čína varuje, že dohody o obchode s USA nenadobudnú platnosť, ak Washington zavedie clá © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.