Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Čína trvá na tom, aby USA pri uzavretí obchodnej dohody zrušili sankčné clá

 Webnoviny   5. december 2019  279  
Čína trvá na tom, aby USA pri uzavretí obchodnej dohody zrušili sankčné clá

5.12.2019 (Webnoviny.sk) - Čína vyhlásila, že Washington musí zrušiť sankčné clá na čínske tovary, ak obe strany dosiahnu obchodnú dohodu. "Čína je presvedčená, že ak obe strany dosiahnu prvú fázu dohody, v súlade s tým by sa mali zredukovať clá," povedal vo štvrtok hovorca čínskeho ministerstva obchodu Gao Feng. Hovorca dodal, že vyjednávači "sú v úzkom kontakte", ale nemal k dispozícii nijaké ďalšie podrobnosti.

Prvú fázu dohody ohlásil americký prezident Donald Trump v októbri. Peking minulý mesiac uviedol, že americká strana súhlasila so zrušením časti ciel, ale šéf Bieleho domu to poprel.

USA majú od 15. decembra zvýšiť clá na ďalšie čínske tovary v hodnote 160 mld. USD. Znamená to, že sankčné clá by sa týkali takmer celého čínskeho exportu na americký trh.
(1 EUR = 1,1081 USD)

Viac k témam: americký prezident, clá USA, obchodná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk - Čína trvá na tom, aby USA pri uzavretí obchodnej dohody zrušili sankčné clá © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.