Streda, 26. jún 2024
Búrka  25 °C
Mimoriadne správy

Ceny ropy zamierili nahor, ich vývoj ovplyvnila správa amerického Federálneho úradu pre energetiku

 Webnoviny  14. marec 2019  237  
Ceny ropy zamierili nahor, ich vývoj ovplyvnila správa amerického Federálneho úradu pre energetiku

NEW YORK 14. marca (WebNoviny.sk) - Ceny ropy v úvode štvrtkového obchodovania posilnili po správe amerického Federálneho úradu pre energetiku (EIA) o tom, že komerčné zásoby ropy v krajine v týždni končiacom sa 8. marca sa znížili o 3,9 mil. barelov. Išlo o ich druhý pokles za tri týždne.

Ľahká americká ropa počas elektronického obchodovania na newyorskej komoditnej burze zdražela o 10 centov na 58,36 USD za barel. V stredu si ľahká americká ropa prilepšila o 1,39 USD a uzavrela na úrovni 58,26 USD za barel.

Severomorská ropa Brent, ktorej cena slúži ako medzinárodná referenčná cena, si vo štvrtok ráno tiež prilepšila, a to o 17 centov na 67,72 USD za barel po stredajšom raste o 88 centov na 67,55 USD za barel.

(1 EUR = 1,1303 USD)

Viac k témam: ceny ropy, ropa, Svetové komoditné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk - Ceny ropy zamierili nahor, ich vývoj ovplyvnila správa amerického Federálneho úradu pre energetiku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.