Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ceny ropy oslabili, ale po slovách prezidenta Trumpa opäť stúpli

 Webnoviny   9. máj 2018  215  
Ceny ropy oslabili, ale po slovách prezidenta Trumpa opäť stúpli

NEW YORK 9. mája (WebNoviny.sk) - Ceny ropy sa v utorok znížili. Ľahká americká ropa klesla o 1,67 USD, čiže o 2,4 percenta na 69,06 USD za barel.

Vykurovací olej zlacnel o tri centy


Severomorská ropa Brent, ktorej cena slúži ako medzinárodná referenčná cena, zlacnela o 1,32 USD, čiže o 1,7 percenta na 74,85 USD za barel.

Odporúčame:
Trump oznámil odstúpenie od jadrovej dohody s Iránom, ktorú označil za hroznú a jednostrannú

Veľkoobchodná cena benzínu na americkom trhu sa tiež znížila, a to o dva centy na 2,11 USD za galón, a vykurovací olej zlacnel o tri centy na 2,16 USD za galón.

USA odstupujú od jadrovej dohody s Iránom


Po uzatvorení riadneho obchodovania však ropa zdražela. Americký prezident Donald Trump totiž ohlásil, že USA odstúpia od jadrovej dohody s Iránom z roku 2015 a voči Teheránu opäť uvalia sankcie.

Ľahká americká ropa v elektronickom obchodovaní stúpla o 1,58 USD na 70,64 USD za barel a ropa Brent posilnila o 1,85 USD na 76,70 USD za barel.

(1 EUR = 1,1902 USD)

Viac k témam: Donald Trump, Irán, ropa, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Ceny ropy oslabili, ale po slovách prezidenta Trumpa opäť stúpli © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.