Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,8 °C
Mimoriadne správy

Cena práce na Slovensku stúpala počas koronakrízy rýchlejšie ako priemer Európskej únie

 Webnoviny  15. september 2020  264  
Cena práce na Slovensku stúpala počas koronakrízy rýchlejšie ako priemer Európskej únie

15.9.2020 (Webnoviny.sk) - Hodinová cena práce na Slovensku počas apríla až júna medziročne stúpla viac ako bol priemer v rámci celej eurozóny aj celej Európskej únie. Celková cena práce v SR sa zvýšila o 7 percent, pričom mzdy a platy posilnili o 12,1 percenta a ostatné zložky ceny práce o 8 percent klesli.

V rámci eurozóny celková cena práce vzrástla o 4,2 percenta a v celej EÚ o 4,1 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Mzdy a platy v rámci celej eurozóny sa v druhom kvartáli medziročne zvýšili o 5,2 percenta a ostatné zložky ceny práce posilnili o 0,8 percenta. V rámci celej Európskej únie mzdy a platy počas apríla až júna v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška stúpli o 5,3 percenta a nemzdové položky ceny práce sa zvýšili o 0,1 percenta.

Viac k témam: cena práce, Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza
Zdroj: Webnoviny.sk - Cena práce na Slovensku stúpala počas koronakrízy rýchlejšie ako priemer Európskej únie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.