Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Celoplošné testovanie bol vraj unikátny projekt, na účte ministerstva obrany pribudne 43 miliónov eur

 Webnoviny   3. december 2020  150  
Celoplošné testovanie bol vraj unikátny projekt, na účte ministerstva obrany pribudne 43 miliónov eur

3.12.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo financií SR (MF SR) pošle Ministerstvu obrany SR (MO SR) za výdavky spojené s pomocou pri celoplošnom testovaní 43 miliónov eur. Rezort financií to uviedol v statuse na sociálnej sieti.

„Celoplošné testovanie na Slovensku bol unikátny projekt, ktorý zaujal svet. Ministerstvo financií plní sľub a uvoľňuje kolegom z rezortu obrany takmer 43 miliónov eur na aktivity, ktoré sa vykonali v súvislosti s akciou Spoločná zodpovednosť ',“ uviedlo MF SR.

Pilotné nulté kolo plošného testovania sa uskutočnilo v okresoch Bardejov, Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín od 23. do 25. októbra. Nasledovalo celoplošné testovanie 31. októbra a 1. novembra, do ktorého sa zapojili všetky okresy na Slovensku.

Viac o téme: Koronavírus


Viac o téme: Celoplošné testovanie


Druhé kolo celoplošného testovania sa 7. a 8. novembra uskutočnilo iba v okresoch, v ktorých premorenosť obyvateľstva neprekročila 0,7 percenta. Výnimku tak dostali Bratislava, Košice a 25 okresov. Tretie kolo plošného testovania sa 21. a 22. novembra týkalo celkovo 458 miest a obcí, ktorých premorenosť prekročila jedno percento.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Celoplošné testovanie bol vraj unikátny projekt, na účte ministerstva obrany pribudne 43 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.