Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Bývalí zamestnanci Twitteru čelia obvineniam zo špionáže pre Saudskú Arábiu

 Webnoviny   7. november 2019  340  
Bývalí zamestnanci Twitteru čelia obvineniam zo špionáže pre Saudskú Arábiu

7.11.2019 (Webnoviny.sk) - Dvaja bývalí zamestnanci spoločnosti Twitter čelia v USA obvineniam zo špionáže pre Saudskú Arábiu. Na základe obvinení zverejnených v stredu v San Franciscu hľadali saudskoarabskí agenti osobné informácie o používateľoch Twitteru, okrem iných aj o známych kritikoch vlády v Rijáde.

Súdne dokumenty identifikujú dvojicu ako amerického občana Ahmada Abouamma a Aliho Alzabaraha zo Saudskej Arábie. Tretia osoba, saudskoarabský občan Ahmed Almutairi, je tiež obvinený zo špionáže. Pôsobiť mal ako sprostredkovateľ medzi oboma zamestnancami Twitteru a saudskoarabskými predstaviteľmi.

Podľa amerických novín The New York Times ide o prvý prípad, keď občania Saudskej Arábie čelia obvineniam zo špionáže v Spojených štátoch.

Viac k témam: Saudská Arábia, špionáž
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalí zamestnanci Twitteru čelia obvineniam zo špionáže pre Saudskú Arábiu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.