Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Brusel prešetruje praktiky Amazonu, údajne využíva informácie o obchodníkoch pre svoju výhodu

 Webnoviny  17. júl 2019  327  
Brusel prešetruje praktiky Amazonu, údajne využíva informácie o obchodníkoch pre svoju výhodu

17.7.2019 (Webnoviny.sk) - Európska únia prešetruje, či americký internetový predajca Amazon nevyužíva údaje ostatných maloobchodníkov, aby získal výhodu na trhu. Eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová v stredu uviedla, že "veľmi podrobne skúma obchodné praktiky Amazonu a jeho duálnu rolu online obchodnej platformy a maloobchodníka, aby posúdila, či firma dodržiava protimonopolné pravidlá EÚ".

Predbežné prešetrovanie problematiky EÚ začala vlani a podľa Vestagerovej ukázalo, že "Amazon pravdepodobne využíva citlivé informácie z hľadiska konkurencie o predajcoch na obchodnej platforme, o ich produktoch a transakciách".

Využitie týchto informácií by mohlo Amazonu poskytnúť konkurenčnú výhodu. "Musíme zabezpečiť, aby veľké online platformy neeliminovali ich prínosy protikonkurenčným správaním sa," konštatovala eurokomisárka.

Viac k témam: Amazon, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Brusel prešetruje praktiky Amazonu, údajne využíva informácie o obchodníkoch pre svoju výhodu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.