Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Brusel naleje miliardy eur do rozvoja digitálnych technológií, pôjdu do piatich kľúčových oblastí

 Webnoviny  28. august 2019  271  
Brusel naleje miliardy eur do rozvoja digitálnych technológií, pôjdu do piatich kľúčových oblastí

28.8.2019 (Webnoviny.sk) - Európska únia naleje miliardy eur do rozvoja digitálnych technológií. Prúdiť by mali z programu financovania digitálnej transformácie európskej spoločnosti a hospodárstva na roky 2021 až 2027 s názvom Digitálna Európa, na ktorý je vyčlenených až 9,2 mld. eur.

Ako ďalej informuje Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII), určené sú na projekty v piatich kľúčových oblastiach, a to superpočítače, umelá inteligencia, kybernetická bezpečnosť, pokročilé digitálne zručnosti a zabezpečenie širokého využívania digitálnych technológií v celom hospodárstve a spoločnosti.

Aktuálne Európska komisia celý program Digitálna Európa plánuje a začala diskusiu o smerovaní samotného programu na obdobie najbližších dvoch rokov.

Cieľom diskusií a konzultácii je získať pohľad účastníkov na samotný program, ako aj na jeho kľúčové oblasti a priority,“ uvádza ÚVPII s tým, že svoje pripomienky a návrhy môže vyjadriť každý občan Európskej únie, verejný, akademický, neziskový sektor i veľké spoločnosti, a to do 25. októbra 2019.

Viac k témam: digitálne technológie
Zdroj: Webnoviny.sk - Brusel naleje miliardy eur do rozvoja digitálnych technológií, pôjdu do piatich kľúčových oblastí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.