Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  21,5 °C
Mimoriadne správy

Britský protimonopolný úrad vyšetruje firmu Google, dôvodom je akvizícia Looker Data

 Webnoviny  17. december 2019  280  
Britský protimonopolný úrad vyšetruje firmu Google, dôvodom je akvizícia Looker Data

17.12.2019 (Webnoviny.sk) - Britský protimonopolný úrad začal formálne prešetrovať prevzatie firmy Looker Data Sciences spoločnosťou Google. Britský Úrad pre hospodársku súťaž a trhy (CMA) v utorok uviedol, že obe firmy informoval o začatí úvodného prešetrovania a 13. februára rozhodne, či ho rozšíri na hĺbkové vyšetrovanie.

CMA sa už v tomto mesiaci vyjadril, že skúma, či prevzatie firmy Looker podnikajúcej v oblasti analýzy dát za 2,6 mld. USD nepovedie k zmenšeniu konkurencie na trhu Veľkej Británie.

Spoločnosť Google vo vyhlásení uviedla, že akvizíciu firmy Looker schválili regulačné úrady v USA a Rakúsku a naďalej dosahuje pokrok v regulačnom schvaľovaní vo Veľkej Británii.

Americký technologický gigant v júni konštatoval, že firmu Looker kupuje preto, že sa snaží konkurovať takým rivalom, ako je spoločnosť Amazon, v lukratívnom podnikaní pri poskytovaní cloudových služieb.

Zdroj: Webnoviny.sk - Britský protimonopolný úrad vyšetruje firmu Google, dôvodom je akvizícia Looker Data © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.