Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Britskí labouristi pozmenili postoj k brexitu, po odchode z EÚ chcú zostať v colnej únii

 Webnoviny  26. február 2018  244  
Britskí labouristi pozmenili postoj k brexitu, po odchode z EÚ chcú zostať v colnej únii

LONDÝN 26. februára (WebNoviny.sk) - Britská opozičná Labouristická strana mierne zmenila svoj postoj k brexitu.

Jej predseda Jeremy Corbyn v pondelok v dlhšie avizovanom prejave špecifikoval doteraz nie úplne jednoznačný postoj strany k tejto otázke a vyhlásil, že hoci labouristi naďalej sú za vystúpenie Veľkej Británie z Európskej únie, zároveň sú presvedčení, že aj po odchode, ktorý by sa mal uskutočniť v marci 2019, by mala krajina zostať aspoň v colnej únii so zvyšnými 27 štátmi európskeho bloku.

Veľká Británia by podľa Corbyna mala mať po vystúpení z EÚ "nový a silný vzťah s jednotným trhom, ktorý bude zahŕňať plný prístup bez ciel". To je podľa agentúry AP niečo, čo britská premiérka Theresa Mayová doteraz odmietala.

Odporúčame:
Brexit je podľa Štefanca nešťastné rozhodnutie, ktoré poškodí Európsku úniu aj Veľkú Britániu

"Labouristi by sa snažili vyjednať novú colnú úniu medzi Veľkou Britániou a Európskou úniou, ktorá by zaistila, že medzi nami a Európou nebudú clá, a tiež to, že nebude musieť byť absolútne žiadna pevná hranica v Severnom Írsku," povedal šéf labouristov.

Viac k témam: brexit, Európska únia, labouristi, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Britskí labouristi pozmenili postoj k brexitu, po odchode z EÚ chcú zostať v colnej únii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.