Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Britskí dovolenkári odkladajú rezervácie na prepravu cez Lamanšský prieliv, môže za to brexit

 Webnoviny   5. november 2018  344  
Britskí dovolenkári odkladajú rezervácie na prepravu cez Lamanšský prieliv, môže za to brexit

LONDÝN 5. novembra (WebNoviny.sk) - Britskí dovolenkári odkladajú rezervácie prepravy cez Lamanšský prieliv v budúcom roku pre obavy z následkov brexitu, uviedla lodná prepravná spoločnosť Brittany Ferries. Rezervácie zo strany niektorých pravidelných zákazníkov klesli o 4 až 5 percent, konštatoval francúzsky lodný prepravca.

Nigel Wonnacott zo spoločnosti Brittany Ferries povedal, že klienti majú obavy z vplyvu v takých oblastiach, ako je cestovanie s domácimi zvieratami, zdravotné poistenie a platnosť vodičských preukazov. Informoval o tom portál bbc.com.

Pokles rezervácií ovplyvňuje tok hotovosti Brittany Ferries a vyvoláva obavy, či firma dokáže obsadiť svojich 10 trajektov, konštatoval Nigel Wonnacott.

Spoločnosť Brittany Ferries vznikla v roku 1972 a zabezpečuje lodnú dopravu z Veľkej Británie a Írska do Francúzska a Španielska, pričom Briti navštevujúci Francúzsko a severné Španielsko tvoria 85 percent pasažierov.

Viac k témam: brexit, Lodná doprava
Zdroj: Webnoviny.sk - Britskí dovolenkári odkladajú rezervácie na prepravu cez Lamanšský prieliv, môže za to brexit © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.