Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

Britská obchodná komora mierne zlepšila prognózu rastu ekonomiky na ostrovoch

 Webnoviny  17. jún 2019  269  
Britská obchodná komora mierne zlepšila prognózu rastu ekonomiky na ostrovoch

LONDÝN 17. júna (WebNoviny.sk) - Britská obchodná komora (BCC) mierne zlepšila prognózu rastu ekonomiky krajiny v tomto roku, a to vďaka tomu, že ho poháňa "rýchla" tvorba zásob. V budúcom roku však komora predpokladá slabší rast.

V tomto roku ekonomika Veľkej Británie podľa predikcie BCC posilní o 1,3 percenta, pričom doteraz komora očakávala rast hospodárstva o 1,2 percenta.

BCC však zhoršila predpoveď pre budúci rok na 1 percento z pôvodného odhadu 1,3 percenta. Informuje o tom portál bbc. com.

Komora však upozornila, že obavy z brexitu spôsobia, že investície v krajine sa v tomto zmenšia rýchlejšie a na budúci rok sa zotavia pomalšie, ako pôvodne predpokladala.

"Firmy vkladajú zdroje skôr do rezervných plánov, ako napríklad na tvorbu zásob, a nie do investícií," dodala BCC.

Viac k témam: BCC Britská obchodná komora, britská ekonomika
Zdroj: Webnoviny.sk - Britská obchodná komora mierne zlepšila prognózu rastu ekonomiky na ostrovoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.