Streda, 1. máj 2024
Mimoriadne správy

Británia by po brexite nemusela uhradiť záväzky voči Európskej únii, ak nedôjde k dohode

 Webnoviny  22. júl 2018  272  
Británia by po brexite nemusela uhradiť záväzky voči Európskej únii, ak nedôjde k dohode

LONDÝN 22. júla (WebNoviny.sk) - Veľká Británia by nemusela uhradiť svoje záväzky voči Európskej únii po brexite v sume 39 mld. libier (GBP), ak Británia a únia nedosiahnu obchodnú dohodu.

Naznačil to nový britský minister pre brexit Dominic Raab, ktorý pre Sunday Telegraph povedal, že musí existovať "podmienenosť" medzi uhradením záväzkov Británie pri odchode z EÚ a jej schopnosťou vytvoriť s úniou nové vzťahy. Podľa Raaba to nemôže byť tak, že "jedna strana si plní svoju časť dohody a druhá strana nie, respektíve napreduje pomaly."

Odporúčame:
Prezident Trump povedal premiérke Mayovej, aby zažalovala Európsku úniu a dal jej ďalšie rady

Raab na poste ministra pre brexit nahradil Davida Davisa, ktorý rezignoval pred dvomi týždňami na protest proti plánu premiérky Theresy Mayovej realizovať "mäkký" brexit.

Británia a Európska únia zostávajú vzdialené, pokiaľ ide o podmienky nového usporiadania obchodu. Konzervatívna strana premiérky Mayovej je taktiež vážne rozdelená v otázke, akú politiku brexitu podporiť.

(1 EUR = 0,89445 GBP)

Viac k témam: brexit, Dominic Raab, Európska únia, Theresa Mayová, záväzky
Zdroj: Webnoviny.sk - Británia by po brexite nemusela uhradiť záväzky voči Európskej únii, ak nedôjde k dohode © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.