Nedeľa, 19. máj 2024
Zamračené  19,3 °C
Mimoriadne správy

Brexit ovplyvnil počet pracovných ponúk vo Veľkej Británii, klesol aj záujem uchádzačov

 Webnoviny  22. január 2019  265  
Brexit ovplyvnil počet pracovných ponúk vo Veľkej Británii, klesol aj záujem uchádzačov

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) - Referendum o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie z júna 2016 zrejme ovplyvnilo aj štatistiky na portáli Profesia. Na tomto portáli klesali počty ponúk, ale aj reakcií uchádzačov.

Zásadný pokles


"Po referende, teda v 3. štvrťroku 2016 sme zaznamenali 216 pracovných ponúk vo Veľkej Británii. Ak toto číslo porovnáme s rovnakým obdobím v roku 2018, zistíme, že ponuka klesla odvtedy o zhruba 65 percent," uviedla v tlačovej správe hovorkyňa spoločnosti Profesia Nikola Richterová.

Ešte menej bolo ponúk na prácu vo Veľkej Británii v poslednom štvrťroku minulého roka. "Obdobie od novembra po koniec decembra 2018 prinieslo iba 49 pracovných príležitostí do tejto krajiny," tvrdí hovorkyňa spoločnosti Profesia. Pokles v číslach vidieť aj pri reakciách uchádzačov.

Čísla sú nižšie


Druhý štvrťrok 2016 poslali Slováci, ktorí prejavili záujem o prácu vo Veľkej Británii, vyše 4 tisíc životopisov. Po brexite, teda v treťom štvrťroku, bolo už reakcií menej, a to 2 917. Ešte nižšie čísla však vidieť v súčasnosti.

"Tretí štvrťrok 2018 prišlo na pracovné ponuky na Profesia.sk 1 238 reakcií. Oproti obdobiu spred dvoch rokov je to pokles o 58 percent," dodala Richterová.

Viac k témam: brexit, profesia
Zdroj: Webnoviny.sk - Brexit ovplyvnil počet pracovných ponúk vo Veľkej Británii, klesol aj záujem uchádzačov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.