Sobota, 18. máj 2024
Prevažne slnečno  17 °C
Mimoriadne správy

Brexit bez dohody by mohli zneužiť pašeráci, upozorňuje britský kontrolný úrad

 Webnoviny  24. október 2018  283  
Brexit bez dohody by mohli zneužiť pašeráci, upozorňuje britský kontrolný úrad

LONDÝN 24. októbra (WebNoviny.sk) – Medzery v rámci hraničnej kontroly Veľkej Británie by podľa britského Národného kontrolného úradu mohli zneužiť pašeráci a iné organizované kriminálne skupiny, ak krajina odíde z Európskej únie bez dohody. Nevyhnutné prípravy totiž pravdepodobne nebudú hotové včas.

Národný kontrolný úrad Británie to uviedol v správe, ktorú zverejnil v stredu. Dodal, že politická neistota a meškanie pri vyjednávaniach s EÚ prípravy zabrzdili.

Britská vláda sa v súčasnosti ponáhľa posilniť počítačové systémy, zvýšiť počet pracovníkov hraničnej kontroly a budovať novú infraštruktúru na sledovanie pohybu tovarov. Národný kontrolný úrad však konštatoval, že jedenásť z dvanástich veľkých projektov sa pravdepodobne nezrealizuje včas alebo v "akceptovateľnej kvalite".

Viac k témam: brexit, kontrolný úrad, pašeráci
Zdroj: Webnoviny.sk - Brexit bez dohody by mohli zneužiť pašeráci, upozorňuje britský kontrolný úrad © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.