Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Brexit bez dohody bude mať jasné ekonomické dôsledky, varuje šéfka Medzinárodného menového fondu

 Webnoviny  17. september 2018  263  
Brexit bez dohody bude mať jasné ekonomické dôsledky, varuje šéfka Medzinárodného menového fondu

LONDÝN 17. septembra (WebNoviny.sk) - Ak sa nepodarí dosiahnuť dohodu o vzťahoch Veľkej Británie s Európskou úniou po brexite, podľa šéfky Medzinárodného menového fondu (MMF) to "bude mať jasné ekonomické dôsledky".

Na tlačovej konferencii v Londýne Christine Lagardeová v pondelok uviedla, že je "večnou optimistkou", ale nevylúčila možnosť, že Británia a EÚ do brexitu, ktorý je naplánovaný na marec budúceho roka, nebudú mať dohodu o budúcich vzťahoch.

Odporúčame:
Šéf Bank of England upozornil na dôsledky brexitu bez dohody, klesla by nielen hodnota libry

Podľa MMF dokonca aj v prípade dosiahnutia dohody bude mať Británia ekonomické náklady, keďže to bude znamenať viac obchodných bariér v porovnaní s terajšou situáciou. "Akákoľvek bude dohoda, nebude to také dobré, ako je to teraz," povedala Lagardeová.

Odporúčame:
Británia zaplatí podľa ministra Raaba záväzky voči Bruselu len v prípade, ak sa dosiahne dohoda

Britská premiéra Theresa Mayová v pondelok odmietla názory oponentov jej plánu brexitu a uviedla, že parlament si bude musieť vybrať medzi jej návrhom alebo odchodom z EÚ bez dohody. Premiérka pre BBC povedala, že ak rebelujúci poslanci zabránia dohode medzi jej vládou a EÚ, "alternatívou k tomu bude neexistencia dohody".

Viac k témam: brexit, Christine Lagardeová, Európska únia, MMF Medzinárodný menový fond
Zdroj: Webnoviny.sk - Brexit bez dohody bude mať jasné ekonomické dôsledky, varuje šéfka Medzinárodného menového fondu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.