Piatok, 17. máj 2024
Zamračené  10 °C
Mimoriadne správy

Bratislavský magistrát pomôže majiteľom gastro prevádzok, odpustí im daň za letné terasy

 Webnoviny  28. máj 2020  333  
Bratislavský magistrát pomôže majiteľom gastro prevádzok, odpustí im daň za letné terasy

28.5.2020 (Webnoviny.sk) - Bratislava odpustí podnikateľom 100 percent dane za vonkajšie terasy, nachádzajúce sa na pozemkoch mesta. Bratislavskí poslanci o tom rozhodli na dnešnom zastupiteľstve schválením dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu o dani za užívanie verejného priestranstva. Podmienkou odpustenia poplatku je dodržanie podmienok stanovených mestom.

"Ide o neprekročenie plochy zabratého priestranstva prevádzky v roku 2019, pri nových prevádzkach o neprekročenie plochy 12 metrov štvorcových," uviedlo mesto a dodalo, že v prípade prekročenia uvedenej plochy sa použije pôvodná sadzba od prvého začatého metra štvorcového.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu




"Mesto sa v rámci svojich kompetencií a rozpočtových možností snaží pomôcť podnikateľom na území mesta a podporiť cestovných ruch po ukončení pandémie Covid-19," uvádza magistrát a dodáva, že zároveň týmto návrhom nariadenia prispeje k ochrane verejného zdravia tým, že z uzatvorených prevádzok, kde je vyššie riziko šírenia vírusu, presunie návštevníkov reštauračných zariadení na otvorené plochy.

Terasy prevádzok na pozemkoch Starého Mesta získajú úľavu 50-percent z dane za užívanie verejného priestranstva.

Na minulotýždňovom zastupiteľstve o tom rozhodli staromestskí poslanci. Mestská časť argumentuje tým, že väčšiu finančnú úľavu si nemôže dovoliť.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, letné terasy, podnikatelia, verejné priestranstvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Bratislavský magistrát pomôže majiteľom gastro prevádzok, odpustí im daň za letné terasy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.