Streda, 8. máj 2024
Zamračené  12,8 °C
Mimoriadne správy

Bez práce zostávajú desaťtisíce Slovákov, ale ústup koronavírusu dáva trhu práce nové impulzy

 Webnoviny   1. jún 2021  220  
Bez práce zostávajú desaťtisíce Slovákov, ale ústup koronavírusu dáva trhu práce nové impulzy

1.6.2021 (Webnoviny.sk) - Nezamestnanosť v eurozóne v apríli podľa sezónne upravených údajov medzimesačne klesla na 8 percent z marcových 8,1 percenta. V rámci celej Európskej únie sa nezamestnanosť v apríli nezmenila a zostala na marcovej úrovni 7,3 percenta.

Na Slovensku sa miera nezamestnanosti v apríli podobne ako v rámci celej eurozóny znížila, a to na 7,3 percenta z marcových 7,4 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Počet nezamestnaných v rámci celej EÚ v apríli v porovnaní s marcom klesol o 165-tisíc a v rámci eurozóny sa znížil o 134-tisíc. Počet nezamestnaných v porovnaní s aprílom minulého roka však bol v celej EÚ stále vyšší o 1,406 milióna a v rámci eurozóny o 1,275 milióna.

Na Slovensku bolo v apríli tohto roka 198-tisíc nezamestnaných, čo bolo v porovnaní s marcom o 4-tisíc menej. Oproti aprílu minulého roka však bolo na Slovensku nezamestnaných stále o 20-tisíc viac.

Viac k témam: nezamestnanosť, nezamestnanosť v Európskej únii (EÚ)
Zdroj: Webnoviny.sk - Bez práce zostávajú desaťtisíce Slovákov, ale ústup koronavírusu dáva trhu práce nové impulzy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.