Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,6 °C
Mimoriadne správy

Automobilka BMW postaví závod pri maďarskom Debrecíne a vytvorí vyše tisíc pracovných miest

 Webnoviny  31. júl 2018  349  
Automobilka BMW postaví závod pri maďarskom Debrecíne a vytvorí vyše tisíc pracovných miest

BUDAPEŠŤ 31. júla (WebNoviny.sk) - Nemecká automobilka BMW vybuduje závod na východe Maďarska, ktorý bude produkovať do 150 tis. konvenčných a elektrických áut ročne.

Spoločnosť BMW, ktorá o tom informovala v utorok, uviedla, že vybudovanie závodu pri meste Debrecín bude stáť približne 1 mld. eur a vznikne v ňom viac ako tisíc pracovných miest. Debrecín si automobilka vybrala "predovšetkým pre jeho veľmi dobrú infraštruktúru, vhodné logistické spojenia a blízkosť k etablovanej sieti dodávateľov".

Odporúčame:
V trnavskej automobilke sa zastavila výroba, tisícky zamestnancov čerpajú dovolenku

Maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó povedal, že investícia automobilky BMW prispeje k ekonomickej konkurencieschopnosti krajiny a ešte viac posilní obchodné vzťahy medzi Maďarskom a Nemeckom.

Viac k témam: autá, BMW, Debrecín
Zdroj: Webnoviny.sk - Automobilka BMW postaví závod pri maďarskom Debrecíne a vytvorí vyše tisíc pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.