Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Arca Capital podáva návrh na reštrukturalizáciu, veriteľov chce odškodniť nad hranicu zákona

 Webnoviny  25. január 2021  228  
Arca Capital podáva návrh na reštrukturalizáciu, veriteľov chce odškodniť nad hranicu zákona

25.1.2021 (Webnoviny.sk) - Akciová spoločnosť Arca Capital Slovakia podáva návrh na povolenie jej reštrukturalizácie. Firma v súčinnosti s reštrukturalizačnými správcami a odborníkmi aktívne využila obdobie poskytnutej dočasnej ochrany na prípravu a vypracovanie reštrukturalizačného posudku a návrhu na povolenie reštrukturalizácie.

Reštrukturalizačný posudok pritom podľa vyjadrení firmy počíta s uspokojením veriteľov vo výške prevyšujúcej zákonnú hranicu miery uspokojenia nezabezpečených pohľadávok.

Firma Arca Capital Slovakia získala na základe ustanovení zákona lex korona od 16. októbra dočasnú ochranu. Spoločnosť požiadala o dočasnú ochranu pre vyhlásenie núdzového stavu a prijatie nových opatrení Ústredného krízového štábu SR.

Arca Capital je súkromná investičná skupina v strednej a východnej Európe. Podniká v segmente nehnuteľností a turizmu, finančných služieb, energetiky a ďalších súvisiacich odvetviach.

Viac k témam: Lex korona, reštrukturalizačný plán
Zdroj: Webnoviny.sk - Arca Capital podáva návrh na reštrukturalizáciu, veriteľov chce odškodniť nad hranicu zákona © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.