Pondelok, 6. máj 2024
Väčšinou jasno  13 °C
Mimoriadne správy

Analytici odhadujú tohtoročný hospodársky rast Slovenska na úrovni 3,3 %

 Webnoviny   9. júl 2017  76  
Analytici odhadujú tohtoročný hospodársky rast Slovenska na úrovni 3,3 %

BRATISLAVA 9. júla (WebNoviny.sk) - Slovenské hospodárstvo by v tomto roku malo stúpnuť o 3,3 % a v budúcom roku zrýchliť rast na 3,8 %. Také sú aktuálne prognózy analytikov komerčných bánk, ktoré sa tak v júni oproti máju nezmenili. Zisťuje ich Národná banka Slovenska (NBS) v pravidelných mesačných prieskumoch.

Odporúčame:
Strana NAJ chce dôchodky aspoň 550 eur aj lacné nájomné bývanie

Bankoví analytici nemenia ani výhľad vývoja spotrebiteľských cien. Harmonizovanú infláciu na konci tohto roka naďalej predpokladajú na úrovni 1,4 % a infláciu podľa národnej metodiky vo výške 1,3 %.

Bez zmeny je aj prognóza vývoja cien na budúci rok. Harmonizovaná inflácia, rovnako ako inflácia meraná národným indexom, má podľa analytikov komerčných bánk dosiahnuť koncom roka 2018 zhodne úroveň 2,1 %.



Viac k témam: ekonomika, hospodársky rast, Národná banka Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk - Analytici odhadujú tohtoročný hospodársky rast Slovenska na úrovni 3,3 % © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.