Pondelok, 17. jún 2024
Slnečno  21,6 °C
Mimoriadne správy

Americký dohľad nad Volkswagenom žiada po emisnom škandále väčšiu otvorenosť firmy

 Webnoviny  27. august 2018  382  
Americký dohľad nad Volkswagenom žiada po emisnom škandále väčšiu otvorenosť firmy

FRANKFURT 27. augusta (WebNoviny.sk) - Bývalý námestník amerického ministra spravodlivosti Larry Thompson, ktorý dozerá nad tým, ako automobilka Volkswagen dodržiava podmienky súdneho urovnania jej emisného škandálu, nesúhlasí s tým, že firma neposkytla niektoré informácie ako dôverné.

Thompson sa takto vyjadril v prvej výročnej správe o tom, ako nemecký výrobca áut plní podmienky dohody na americkom federálnom súde. Celkovo majú byť pripravené tri výročné správy.

Odporúčame:
Slovenská ekonomika by pocítila vyššie clá USA na autá, analytici však výrazný dopad nečakajú

Nemecká tlačová agentúra DPA v pondelok informovala, že podľa Thompsona je príliš skoro na to, aby sa povedalo, aký pokrok Volkswagen dosiahol pri implementácii záruk, že falšovanie emisných testov sa nezopakuje.

V roku 2015 automobilka priznala, že klamala pri uskutočňovaní emisných testov a vyčlenila 27,4 mld. USD na pokrytie pokút, opráv áut a na iné náklady.

(1 EUR = 1,1588 USD)

Viac k témam: emisie, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - Americký dohľad nad Volkswagenom žiada po emisnom škandále väčšiu otvorenosť firmy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.