Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Americká centrálna banka neplánuje zvyšovanie sadzieb, ale svoj postoj môže zmeniť

 Webnoviny  11. apríl 2019  278  
Americká centrálna banka neplánuje zvyšovanie sadzieb, ale svoj postoj môže zmeniť

WASHINGTON 11. apríla (WebNoviny.sk) - Americká centrálna banka (Fed) vzhľadom na podmienky v ekonomike ponechá svoju základnú úrokovú sadzbu do konca tohto roka pravdepodobne bez zmeny. Podľa protokolu z marcového zasadnutia, ktorý zverejnil Fed v stredu, sa na tom zhodla väčšina tvorcov menovej politiky v USA.

Niekoľko predstaviteľov Federálneho rezervného systému však signalizovalo, že svoj postoj môžu zmeniť na základe aktualizovaných ekonomických dát.

K zníženiu sadzieb by tak mohlo prispieť spomalenie hospodárskeho rastu alebo znížené inflačné očakávania, kým rýchlejší rast ekonomiky a cien by naopak hovoril v prospech ďalšieho zvyšovania úrokov.

Federálny rezervný systém ponechal 20. marca základnú sadzbu bez zmeny a konštatoval, že počas tohto roka už nepočíta s jej zvyšovaním. Podľa skoršieho plánu Fedu sa mali úroky v aktuálnom roku posunúť smerom nahor spolu dvakrát.

Viac k témam: americká centrálna banka, FED americký Federálny rezervný systém, úroková sadzba
Zdroj: Webnoviny.sk - Americká centrálna banka neplánuje zvyšovanie sadzieb, ale svoj postoj môže zmeniť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.